Програмний словник

Programmatic ad Glossary

Програмний словник

ATD: agency trading desk

Агентство, яке належить до програмного забезпечення, яке займається медіа-агенцією. Відмінні від ІТD, які не залежать від медіа-центру.

SSP: Supply Side platform

Програмна платформа, яка дозволяє видавцям одночасно з'єднувати свій інвентар із ad exchanges, мережами та DSP, продавати покази за найвищою вартістю в режимі реального часу.

DSP: demand side platform

Платформа, яка дозволяє покупцям автоматизувати покупку медійних, відео-, мобільних та пошукових оголошень.

DMP: Data management platform

Централізована платформа управління, що використовується агенціями, видавцями та брендами, допомагає керувати сторонніми даними та інтегрувати їх, щоб поєднати інформацію користувачів та активність разом та оптимізувати покупки медіа.

RTB: Real time biddingOA: open auction OA

Ціни на інвентаризацію визначаються в режимі реального часу через аукціон, і рекламодавець або будь-який покупець можуть брати участь. open auction

PA: Private Auction

Закритий аукціон дуже схожий на відкритий аукціон, за винятком того, що видавці обмежують участь тільки для обраних рекламодавців.

ПД: Бажана пропозиція

Preferred Deal- це функція, яка дозволяє продавцям пропонувати покупцям товар за погодженою фіксованою ціною до того, як товар буде доступний іншим покупцям на відкритому аукціоні.

PG: programmatic guaranteed

Продавці та покупці домовляються про угоду з встановленою ціною та датою виконання. Це завершується поза аукціоном.